Ik ben geboren op 21 maart 1956 in het dorpje Blitterswijck gelegen in Noord-Limburg ten oosten van Venray. Na in Blitterswijck de kleuterschool en lagere school doorlopen te hebben, ging ik naar de Mavo (Maasdorpen) in Meerlo.In 1970 zocht de fanfare nieuwe leden en toen heb ik me dus aangemeld bij de plaatselijke fanfare Moed en IJver.
Enkele vrienden van mij speelden al een instrument en ik had al eens geprobeerd of ik er wat uit kon krijgen en dat lukte al heel aardig. Toen ik voor mocht spelen op de eerste les bij de toenmalige dirigent Toon Emons, kon ik de toonladder van C (do) al spelen.

Trouwens ik ben begonnen op alto. In die tijd had de fanfare nog geen waldhoorns en er werd dus gespeeld op cors en alto's(in es). Nadat we een half jaar geoefend hadden mochten we al bij het grote korps. Dit had voornamelijk te maken met het feit dat er een concoursdeelname zat aan te komen en daarom wilde Toon Emons zoveel mogelijk muzikanten mee nemen. We gingen in september 1971 op concours in Arcen. Daar haalden we een eerste prijs. Ook kregen we de uitnodiging om deel te nemen aan de Limburgse Kampioenschappen. Deze werden gehouden in het Royal Theater in Echt. De fanfare van Ittervoort werd kampioen en wij haalden alsnog promotie naar de eerste afdeling. Na dat concours ben ik overgeschakeld naar tuba. De toenmalige 2e tuba speler was gestopt en dat instrument was beschikbaar. Ik was er als de kippen bij, want tuba leek mij toch veel mooier dan alto. In 1973 nam ik voor de derde keer deel aan het solistenconcours van de Felimaas (organisatie van harmonieën en fanfares van de dorpen tussen Grubbenvorst en Wanssum). Dat werd dat jaar gehouden in Tienray. Ik haalde daar het hoogste aantal punten en werd uitgeroepen tot algemeen winnaar. Mede daardoor werd ik al snel gevraagd door onze dirigent om ook lid te worden van de fanfare in Tienray. Deze fanfare was toentertijd het enige orkest in de gemeente dat op superieur niveau musiceerde. Van dit korps ben ik ruim 16 jaar lid geweest. In die tijd ben ik ook begonnen met pianoles. Aangezien ik zelf (nog) geen piano had, moest ik gaan oefenen bij kennissen. Daardoor heeft dit niet zo lang geduurd.

Ondertussen was ik in 1972 van de Mavo overgestapt naar de Havo. Dat ging niet helemaal zonder problemen en in drie jaar (in plaats van twee) behaalde ik het Havo-diploma. Ik had toen het plan om verder te gaan in de muziek, maar mijn ouders vonden het verstandiger om een andere keuze te maken en toen ben ik terechtgekomen op Pedagogische Academie de Wylderbeek. Daar ben ik in 1979 geslaagd als onderwijzer. Omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, was dat wel met specialisatie muziek. Daar hoorde natuurlijk ook het spelen op de blokfluit bij. Ik heb me toen voornamelijk bekwaamd in het bespelen van de tenor-blokfluit.
 

Jammer genoeg was de situatie in het onderwijs niet zo rooskleurig begin jaren tachtig en de banen lagen niet voor het oprapen. Ik ben een aantal jaren vakleerkracht muziek geweest op de basisschool in Tienray. Ook was ik daar, evenals op een aantal andere scholen, vaste vervanger.
 

Het werd in de loop der jaren echter niet beter met de vooruitzichten op een vaste baan en daarom ben ik in1987 een opleiding gaan volgen bij het toenmalige CKI te Venray. Na deze opleiding in de informatica heb ik een aantal jaren gewerkt op het Arbeidsbureau in Venray en daarna op het RBA stafbureau in Venlo. Toen mijn contract daar beëindigd werd kon ik snel daarna aan de slag bij de firma Shin-Etsu in Venlo. Ik ben daar tot op de dag van vandaag systeembeheerder.
 

Na het afronden van de Pedac heb ik een 10-tal jaren muzieklessen gegeven aan de aankomende muzikanten binnen onze fanfare. De eerste lichting in 1980 bestond uit 29!!! leerlingen. Daar zijn er nog steeds een paar lid van van de vereniging. Jammer genoeg moest ik daar door tijdgebrek mee stoppen. Het was niet meer te combineren met het drukke werk. In die tijd ben ik ook een kleine twintig jaar tweede dirigent geweest van Moed en IJver en had ik de muzikale leiding over een koperensemble. Om gezondheidsredenen ben ik daar eind jaren negentig mee moeten stoppen.


Rond 1980 begon ik ook met het bespelen van orgel (niet zo duur als een piano). Ondertussen is dat een professioneel keyboard geworden. Ook heb ik enkele jaren geleden (eindelijk) een piano kunnen aanschaffen, waar ik ook regelmatig op speel.


Tot 1989 heb ik tuba gespeeld bij de plaatselijke fanfare en bij de fanfare in Tienray. Daarna ben ik nog een aantal jaren lid geweest van de fanfare in Meerlo. Daarmee behaalden we een fraaie eerste prijs met lof der jury in de superieure afdeling op het Bondsconcours in Sittard in 1989. Verder heb ik altijd meegespeeld in de plaatselijke blaaskapel en later bij Joekskapel Niks op de Sök. Tegenwoordig speel ik daar alleen nog maar mee als invaller.


Ook heb ik ingevallen op euphonium bij harmoniën en fanfares in de buurt.


Momenteel speel ik om de eerder genoemde gezondheidsproblemen, alleen nog maar mee bij Muziekvereniging Moed en IJver in Blitterswijck.

Verder ben ik een aantal geleden begonnen met het maken van arrangementen cq. bewerkingen voor blaasorkest. (Zie elders op deze site voor meer info.) Daarvoor volg ik regelmatig les bij de bekende dirigent Chris Derikx.
 

Zoals eerder aangegeven speel ik ook nog keyboard en piano. In het verleden heb ik ook trombone en Es-bas gespeeld en dat heb ik momenteel ook weer opgepakt. De trombone heeft echter plaatsgemaakt voor een bas-trombone omdat me dat toch beter ligt. Verder ben ik in de carnavalsperiode ook bezig met het schrijven en arrangeren van carnavalsschlagers. Al vaker heeft een schlager van mij (muziek en tekst of alleen muziek) de eerste plaats behaald op de plaatselijke liedjesavond. Dit doe ik al bijna 30 jaar!
 

Ik hoop nog lang door te mogen gaan met het maken van muziek, want het is en blijft een heel mooie hobby!